En tanke har mognat…

…och blivit till handling. Jag har länge lekt med tanken att starta en blogg. Varför? Jo. liksom många andra har jag tankar och erfarenheter som behöver iklädas ord för att bli greppbara och förlösas. En slags katharsis alltså, själens rening… När våra tankar, upplevelser och erfarenheter får språklig dräkt blir de plötsligt en del i ett socialt sammanhang.

 

Låter det djupt och flummigt? Det var inte meningen i så fall!

 

För mig är det stort att vara människa. Vi har fått ett stycke tid på den här planeten som vi kan ta hand om på olika sätt. Jag tror på människors inneboende behov av att vara del i ett sammanhang och kommunikation är vårt medel. När vi kommunicerar och interagerar med andra får vårt liv mening. Vi formas och omformas, vi får våra värderingar prövade och omprövade. Vi bygger våra liv tillsammans. Vår erfarenhetsväv växer och våra referensramar likaså.

 

Länge funderade jag på vilken kategori min blogg skulle tillhöra. Att blogga om mode, inredning, mat, hälsa är inte riktigt min grej så det överlåter jag till andra som klarar det ypperligt bättre än jag. Jag fastnade till slut för namnet penséer och aforismer och hade det fått plats hade jag också lagt till metaexistentiella bryderier.

Penséer: vackra blommor som blommar tidigt om våren  men också det franska ordet för tankar. Jag vill delge andra glada, vackra, hoppingivande tankar om det som är en del av min vardag.

Aforismer: att uttrycka sig i koncentrerad och förtätad form är en konst. Att få fram ett kärnfullt budskap med några få ord är inte lätt men oftast det som tränger djupast in i vårt medvetande. Litteraturen och historien vimlar av ordspråk och citat som vi kan hämta kraft och inspiration ifrån.

Metaexistentiella bryderier: är väl kanske den mest pretentiösa delen i min blogg. Här ämnar jag skriva om allt möjligt såsom reflektioner ur min vardag, mitt arbete som lärare, samhällssfrågor, politik mm.

 

Ta hand om varandra! /Annie

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s